Gyümölcsöző Gyümölcsészet


« vissza

ECO-Motive

ECO-Motive projekt: Vidéki kistelepülések ökológiai szemléletű gazdálkodásának elősegítésére
Az ECO-MOTIVE projekt keretében vidéki hátrányos helyzetű emberek számára teremtjük meg az ökológiai gazdálkodás elsajátításának lehetőségét, képzők felkészítésével, tanmenet és oktatási segédanyag kidolgozásával, mintakertek létrehozásával. Kistelepülések agrárszakembereit, helyi tapasztalt gazdálkodóit képezzük ki, hogy mind ismeretekben, mind oktatási módszertan tekintetében felkészüljenek az alacsony iskolai végzettségű, hátrányos helyzetű személyek – végfelhasználók - képzésére.
Programunk hosszú távú célja, hogy a végfelhasználói képzést elvégzők szakmai tudásukat – ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés, kisállattartás, értékesítés – eredményesen kamatoztassák akár saját kertjükben, akár a helyi önkormányzat által működtetett közösségi vagy szociális kertben, akár biogazda vállalkozónál. Ezáltal társadalmilag és munkaerő-piaci szempontból is előnyösebb helyzetbe kerüljenek.
[color=#333333]A partnerség[/color]
[color=#333333]A héttagú konzorcium vezetője a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara, ezen belül a kar több tanszékének együttműködésével létrejött projekt csapat. Hazai partnerei a GAK Nonprofit Közhasznú Kft., az Ormánság Alapítvány és Tiszasas Község Önkormányzata. Nemzetközi partnerek az erdélyi Civitas Egyesület, a katalán Centre Capacitació Agrária Manresa és az angol Ruskin Mill Trust.[/color]
[color=rgb(51, 51, 51)]A projekt az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programjában, az Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségek (Cooperation and Innovation for Good Practices) konstrukció keretei között valósul meg 2014. szeptember 1 – 2017. augusztus 31. között.[/color]


Meghívó
Képzés a háztáji baromfitartásról Lehetne másként, és még meg is éri


Kinek ajánljuk? A képzés azoknak hasznos, akik már tartanak otthon baromfit, vagy csak tervezik azt, és szeretnének többet megtudni a baromfitartás ökológiai lehetőségeiről, módszereiről. A képzés a baromfitartásban tapasztaltabb résztvevők számára is nyújt új, hasznos ismereteket. Ez egy olyan képzés, ahol öröm a tanulás.
A képzés tartalma A baromfitartás elméleti és gyakorlati ismeretei: tartási körülmények, szaporítás, takarmányozás, egészségvédelem, kapcsolata a zöldségessel és gyümölcsössel. Különös hangsúly a tyúktartáson, amely a legjellemzőbb baromfi a házkörüli gazdaságokban.
Oktató Lázár Péter, az európai uniós „Eco-motive” programban az ökológiai szemléletű kisállattartásról, zöldség és gyümölcstermesztésről kiképzett, sokéves tapasztalattal is rendelkező oktató.
A képzés ideje
2017. június 6-8 (kedd-csötörtök), mindegyik nap 8.00 órától 16.00 óráig.
Helyszín
Drávafoki Fodor-kúria (Drávafok, Zrínyi u. 1., a vasútállomással szemben)
Költségek
A képzés és az ebédek teljes ára 150.000 Ft, amelyet az Eco-motive program támogatásából az Ormánság Alapítvány biztosít, így a képzés ingyenes.
Egyéb tudnivalók
Létszám: A résztvevők létszáma legfeljebb 12 fő. A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében fogadjuk el.
Ellátás: Mindhárom napon egyszerű ebédet, kávét, teát és ropogtatni valót biztosítunk a résztvevők számára.
Utazás:Minden résztvevő maga, a saját költségén oldja meg a helyszínre utazást.
Jelentkezés és további információk
Jelentkezést legkésőbb június 3-áig fogadunk el az alábbi címeken: Tel: Gedő Ibolya (30-3898345), Lantos Tamás (20-3472686), ormansagalapitvany@gmail.com« vissza